Doświadczenie zawodowe:
2022 - obecnie: Adiunkt na Wydziale Zarządzania Politechniki Bydgoskiej
2022: Asystent na Wydziale Sztuk Projektowych Politechniki Bydgoskiej
2021 – 2022: Kierownik Centrum Kultury Kulinarnej i Produktu Lokalnego WSG
2020 – 2022: Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej WSG
2018 – 2022: Adiunkt (naukowo-dydaktyczny) - Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
2010 – 2014: Doktorantka - Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu
2008 – 2023: działalność gospodarcza w zakresie opracowywania felietonów (w tym ok. 900 do czasopism), wydawania i opracowywania merytorycznego książek albumowych (własne wydawnictwo o nazwie „Nasza Oficyna”), udziału eksperckiego w cyklu programów telewizyjnych TVP Bydgoszcz i Radia Nakło
1997 – 2000: Asystent ¬– Instytut Ekologii PAN, Zakład Ekologii Człowieka
1996 – 1997: Starszy technik, asystent naukowy – Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu
• marketing zmysłów (sensoryczny)
• marketing terytorialny
• komunikacja marketingowa
• strategia promocji
• marketing kultury i sztuki
W latach 2011 – 2023: prowadzona działalność naukowa , zwłaszcza w Polskim Towarzystwie Ludoznawczym, w tym wygłaszanie referatów, udział w konferencjach naukowych i publikowanie artykułów naukowych.
Inne dokonania: opracowanie i wydanie książek popularnonaukowych (albumowych):
• Chudzyńska I., Smak. Przewodnik po atrakcjach kulinarnych polskich regionów, Bydgoszcz 2018
• Chudzyńska I., Produkt lokalny skarbem Warmii, Mazur, Kujaw i Krajny, Bydgoszcz 2014
• Chudzyńska I., Rozsmakuj się w powiecie bydgoskim, Bydgoszcz 2013
Lista publikacji dostępna w: Bibliografia publikacji pracowników Politechniki Bydgoskiej im. J.J. Śniadeckich
(po przejściu należy skorzystać z wyszukiwarkii)